Hallgatói Karrier és Vállalkozási Iroda
Tel.: 30/938-6554
E-mail: karrieriroda@kodolanyi.hu
   

Bejelentkezés munkavállalóknak

Önkéntesség

 

 

Felmérés a székesfehérvári campuson tanuló hallgatók diáktanácsadási igényéről

 

Segítségkérést kaptunk egy egyetemi hallgatótól, kérdőív-kitöltőket keres projektjéhez. Aki segíteni akar, itt megteheti:

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpLCu8crrKX2m83N5QxfXcmtmjqrL4CTeVzqiGW86bkK8WCg/viewform

 

 

 

 

 

 

 

"Mutassuk meg a magyarokat a világnak! és Csináljunk egy vidám világot!" 
                                                          Mozgalom

Kedves hallgatók! 
Anka Róbert vagyok. Levelemben egy érdekes elképzelés céljairól kaphattok rövid tájékoztatást és egy együttműködési ajánlatot szeretnék nyújtani olyan személyek felé, akiket érdekel egy ilyen jellegű kezdeményezés életre keltése, illetve e mozgalom terveinek megvalósításában való valamilyen szintű közreműködés. 
--------------------------------------------------------------------------- 
Az elképzelés fő célja
A világ népeinek mobilizálása egy határok nélküli, játékos mozgalom keretében, a világ és az emberi élet szebbé-jobbá tétele érdekében.  
 
A nemzetközi Mozgalom segítségével egyrészt egy komplex, többféle szolgáltatást nyújtó, globális kiterjedésű Virtuális Piactér felépítését kívánjuk elősegíteni. A Virtuális Piactér minden földrészen segíteni tudja az emberi-közösségi alkotást, az emberi szellem fejlődését és az emberek életminőségének a javítását.  
 
A nemzetközi Mozgalom keretében, különféle országok egyes térségei és azok civiljei, meghatározott időintervallumban és keretek között, egy hosszabb távú kampányt valósíthatnak meg helyi célok és a Virtuális Piactér megvalósítása érdekében. (pénz, tudás, termékek, eszközök, kapcsolatok gyűjtése)

A kampányok eseményei keretében, folyamatosan mobilizálhatjuk a különféle országok  civil társadalmait és megjeleníthetjük az emberi élet szépségeit: A játék, a vidámság, az alkotás, a szeretet, a határok nélküli együttműködés lehetőségét. Aktivizálhatjuk egyének és közösségek alkotói kedvét, emellett segíteni tudjuk a civilek együttműködését és kisebb-nagyobb céljaik megvalósítását. Ezzel párhuzamosan, nagyobb rátekintést adhatunk a szervező települések, országok- nemzetek kulturális, turisztikai értékeire, ezáltal elősegíthetjük, hogy jobban megismertethessék magukat - környezetüket a nagyvilággal...  
 
A mozgalom szervezése első körben a magyarok világára, a közép-európai térségre és egyes ázsiai országokra fog irányulni. A résztvevő országok térségeit a későbbiekben össze fogjuk kapcsolni és az ifjúság, a kultúra, a turisztika területén különféle társadalmi rétegek, kisközösségek, települések között valamilyen szintű információáramlás, együttműködés lehetőségét fogjuk létrehozni. 
 
A mozgalom céljairól részletesebben itt lehet olvasni:
www.vimiviki.org  
--------------------------------------------------------------------------- 
Melyek a rövidebb távú céljaink? 
-
Elkezdtük egy új weboldal létrehozását. 
- Szeretnénk kibővíteni a mozgalom szervező közösségét olyan személyekkel, akiket érdekel ez a dolog és szakmailag is hozzá tudnak járulni a fejlődéshez.  
- F
elfedező útra kívánunk indulni a magyarok világában, a közép-európai és Ázsia távol-keleti térségeiben, ahol iskolákkal, ifjúsági szervezetekkel, aktív-alkotó emberekkel - közösségekkel keresünk kapcsolatot. 
- A jövő év elején egy internetes kapcsolatépítő kampányt kívánunk megcsinálni szimpatizánsainkkal. 
 
- A jövő évben szeretnénk egy egyszerű, internetes rádiót elindítani, amelyen keresztül közvetíthetjük a fejleményeket, és napi kapcsolatot teremhetünk együttműködő partnereink illetve szimpatizánsaink között, továbbá érdekes híreket adhatunk a partnerországaink hétköznapjairól, kultúrájáról ..stb.   
 
Milyen diákokkal - hallgatókkal keresünk kapcsolatot? 
Olyan önkéntes diákokkal keressünk a kapcsolatot, akik kommunikatívak, vidámak, érdekeli őket a világ felfedezése - megismerése és szeretnének hozzájárulni a magyar értékek népszerűsítéséhez. Konkrétan: a média, a kommunikáció, a turizmus, a kulturális szervezés (rendezvényszervezés) nemzetközi kapcsolatok, marketing.. és ehhez hasonló témakörökben tanuló diákokkal keresünk kapcsolatot. 
 
A Mozgalom szervezésében való részvétel egy jó lehetőséget teremthet mindenki számára, hogy részt vegyen egy érdekes kalandban, fejleszteni tudja a kreativitását, kapcsolatokat építsen hasonló gondolkodású - tevékenységű emberek-közösségek irányába a világ minden tája felé.. stb. 
--------------------------------------------------------------------------- 
A mozgalom szervezésbe való kapcsolódás egyelőre csak önkéntes alapon jöhet létre, mert még nincs szponzorációja a szervezésnek.  
--------------------------------------------------------------------------- 
Ha érdekel valamilyen formában a részvétel, keress meg! 
Köszönöm a figyelmet! Üdvözlettel, Anka Robi  
 
Email:
info@vimiviki.org 
Web:
www.vimiviki.org 
Tel: 0670-423-2016
 

 

 

 

 

 


Gyere és építsünk együtt egy interkulturális közösséget!


2016 szeptemberétől indult a Jövőkerék Alapítvány mentorprogramja, melynek keretében külföldi hallgatóknak szervezünk közösségi programokat (pl.: korcsolyázás, piknik a Margit-szigeten, biciklizés Szentendrére) és az igényekhez igazodva, a magyar kultúrában járatos mentorok segítik az EU-n kívüli hallgatók könnyebb beilleszkedését (budapesti helyek közös felfedezése, egyetemi nehézségek vagy akár csak egy kávé mellett beszélgetés).


MENTOROKAT KERESÜNK!


Legyél Te is mentor nálunk, ha:


     magyarországi vagy harmadik országbeli hallgató/friss diplomás vagy Budapesten


     szívesen segítenél EU-n kívüli országokból érkező hallgatóknak


     készen állsz megosztani a tapasztalataid a budapesti létről


     hetente egyszer tudsz találkozni a mentoráltaddal


     örömmel lennél egy interkulturális közösség tagja


A jelentkezésről


Ne maradj le! Jelentkezz az alábbi email címen:


mentor@jovokerek.hu


A projekt a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap (MMIA) támogatásával valósul meg. Projektazonosító: MMIA-2.2.3-2015-00003


 

 

 

 

Szakmai gyakorlat a homoludens.hu Egyesületnél!

A homoludens.hu Egyesület célja a hagyományos játék-játszás népszerűsítése közösségi házakban, iskolákban, rendezvényeken. Gyerekeket, felnőtteket tanít játszani évente több mint 100 rendezvényen. Több mint 200 féle, válogatott társasjátékunk van. Iskolai programjaink (Játékóra, Játéksuli) az osztályközösségeket fejlesztik. Tevékenységeinkért 2016-ban megkaptuk a XIII. kerület legjelentősebb civil elismerését, a Civil Vándorserleget.

Az alábbi képzésekről várjuk a hallgatókat szakmai gyakorlatra, hogy tapasztalatot szerezzenek, szakdolgozatukhoz anyagot gyűjtsenek, módszereket, eszközöket próbáljanak ki, több évtizedes tapasztalatokat vegyenek át:

Andragógia (művelődésszervező)

Tanárszakok

Emberi erőforrások

Kommunikáció- és médiatudomány

Pedagógia

Szociális munka

Turizmus-vendéglátás

Turizmus menedzsment

A területek, amelyeken várjuk az érdeklődőket:

  

1. Játéktanítás

Klubjainkban és szabadtéri rendezvényeinken 4-14 éveseknek és szüleiknek játékok tanítása. Hosszú távú, akár több éves együttműködés. Te hozod a friss ötleteidet, javaslataidat, mi adjuk a tapasztalatunkat.

2. Középiskolás diákok menedzselése

Az elmúlt 3 évben több mint 100 közösségi szolgálatos középiskolás jött hozzánk hogy az „50 óra” keretében játékokat tanítson. 10%-uk az 50 óra letelte után önkéntesként tovább segít rendezvényeinken. A közösségi szolgálatos diákok szervezése, Facebook és chat világukon keresztüli megszólításuk kemény kihívás. Ha elviseled, hogy egy átbulizott éjszaka után nem jönnek el a megbeszélt rendezvényre, és meg tudod értetni a diákokkal (de igazán), hogy ez így nem jó, akkor Te vagy a mi emberünk!

Kapcsolat:

homoludens.hu Egyesület

info@homoludens.hu

06-30-9346297

További információk: www.homoludens.hu

 

 

 

 

 

Utazz, Tanulj és Önkénteskedj Afrikában vagy Indiában!

A College for International Co-operation and Development önkénteseket készít fel Angliában, hogy humanitárius projektek keretein belül segíthessenek Afrikában vagy Indiában.

A projektek célja, hogy megelőzzék és segítsék leküzdeni a járványokat, tisztavíz nyerő helyek létrehozása, a vidékfejlesztése, az oktatás magasabb szintre emelése, valamint az árva gyermekek felkarolása.

A CICD programjai minden év februárjában, májusában, augusztusában és novemberében indulnak!

Amennyiben felkeltettem érdeklődésedet további információ beszerzéséért vedd fel velem a kapcsolatot!

Látogasd meg weboldalunkat, részletesebb információért: http://www.cicd-volunteerinafrica.org/hungarian/udvozlet-es-bemutatkozas

Várom mielőbbi jelentkezésedet!

Endre Flóra

E-mail cím: flora.endre@gmail.com Skype: endrefloracicd